هشدار وزیر خارجه آمریکا: منازعه کنونی در منطقه به راحتی می‌تواند گسترش یابد

دوشنبه ۱۴۰۲/۱۰/۱۸

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه سفر منطقه‌ای خود برای مذاکره درباره جنگ غزه به امارات رفته و مقصد بعدی‌اش عربستان سعودی است. این چهارمین سفر بلینکن به خاورمیانه از زمان آغاز مناقشه حماس و اسرائیل در روز ۱۵ مهر (هفتم اکتبر) است.

وزیر امور خارجه آمریکا همچنین قرار است راهی اسرائیل، کرانه باختری و مصر شود. او پیش از این هم به ترکیه، یونان، اردن و قطر سفر کرده بود.

به گزارش خبرگزاری رویترز در روز دوشنبه ۱۸ دی، بلینکن در نشستی مطبوعاتی در دوحه نسبت به افزایش تنش‌ها در منطقه هشدار داد و گفت: «منازعه کنونی به راحتی می‌تواند گسترش یابد و باعث رنج و ناامنی بیشتر شود.»

او همچنین خواستار محافظت از غیرنظامیان فلسطینی و بازگشت آن‌ها به خانه‌های خود در نوار غزه شد و افزود واشینگتن با جابه‌جایی فلسطینیان مخالف است.

پیش از این ایتمار بن‌گویر و بزالل اسموتریچ، وزیران راست‌گرای دولت اسرائیل، خواستار «مهاجرت داوطلبانه» فلسطینیان از نوار غزه شده بودند.

هم‌زمان یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل در گفت‌وگو با وال ‌استریت ژورنال بار دیگر بر ادامه عملیات نظامی در نوار غزه تاکید کرد.

او گفت شدت حملات ارتش اسرائیل در غزه به معنای عزم این کشور برای نابودی حماس و ایجاد بازدارندگی در مقابل دیگر گروه‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی در منطقه از جمله حزب‌الله لبنان است.

گالانت هشدار داد جمهوری اسلامی در حال ایجاد قدرت‌های نظامی در اطراف اسرائیل است تا از آن استفاده کند.

به گفته او، اسرائیل تنها با یک دشمن مبارزه نمی‌کند، بلکه در حال نبرد با «یک محور» است.

در روزهای گذشته آتش‌باری متقابل میان اسرائیل و حزب‌الله پس از حمله پهپادی منتسب به تل‌آویو به منطقه شیعه‌نشین ضاحیه در بیروت و کشته شدن صالح العاروری، نایب رییس حماس، شدت گرفته است.

روزنامه واشینگتن پست روز ۱۷ دی با استناد به گزارش آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا نوشت دولت جو بایدن «به صورت خصوصی» به رهبران اسرائیل هشدار داده که از وارد شدن به جنگ با حزب‌الله پرهیز کنند.

واشینگتن پست افزود مقام‌های آمریکایی بیم دارند بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل برای در امان ماندن از انتقادات داخلی و تضمین بقای سیاسی خود، تشدید تنش‌ها با حزب‌الله را به عنوان یک گزینه در نظر بگیرد.

بنی گانتز، عضو کابینه جنگ اسرائیل در واکنش به این مطلب، به صورت تلویحی از نتانیاهو حمایت و اعلام کرد تمامی اعضای کابینه جنگ اسرائیل با اقدام نظامی احتمالی علیه حزب‌الله در صورت موثر واقع نشدن دیپلماسی، موافق هستند.

او افزود: «اسرائیل به راه‌حل دیپلماتیک علاقه‌مند است» اما در صورت عدم تحقق این گزینه، خود نسبت به «حذف تهدیدات» در مرز لبنان اقدام خواهد کرد.

حمله حماس به اسرائیل در روز هفتم اکتبر حدود هزار و ۲۰۰ کشته بر جای گذاشت. ارتش اسرائیل در پی این حمله، عملیات نظامی گسترده‌ای را در نوار غزه آغاز کرد که بر اساس آمار ارائه شده از سوی مقام‌های فلسطینی، تاکنون منجر به جان باختن بیش از ۲۲ هزار و ۸۳۰ نفر شده است.

رویترز نوشت هرچند محبوبیت نتانیاهو در اسرائیل کاهش و فشارها بر این کشور برای موافقت با برقراری آتش‌بس در منطقه افزایش یافته است، افکار عمومی اسرائیل همچنان از ادامه جنگ در غزه حمایت می‌کند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

گفت‌وگوی ویژه
جهان‌نما
خبرها
گزارش روز با مجتبا پورمحسن

شنیداری

پادکست‌ها