مقام‌های کره جنوبی خواهان بازداشت رییس‌جمهوری این کشورند که دستور به حکومت نظامی داده بود

دوشنبه ۱۴۰۳/۱۰/۱۰

مقامات کره جنوبی برای صدور حکم بازداشت یون سوک یول، رییس‌جمهوری برکنار شده این کشور درخواست داده‌اند. آن‌ها قصد دارند او را در خصوص اتهامات سوءاستفاده از قدرت و طراحی یک شورش، پس از اعلام حکومت نظامی کوتاه‌مدت، بازجویی کنند.

درخواست بازداشت و بازجویی از او، در چارچوب تحقیقات در مورد این مسئله مطرح شده است که آیا اعلام حکومت نظامی از سوی یون به معنای شورش بوده است یا خیر.

دفتر تحقیقات فساد مقامات عالی‌رتبه در کره جنوبی، رهبری تحقیقاتی مشترک با پلیس و مقام‌های نظامی را درباره تلاش چند ساعته یون برای تصاحب قدرت در این کشور در ۱۳ آذر بر عهده دارد.

این دفتر تایید کرد که درخواست بازداشت را به دادگاهی در سئول ارائه کرده است. آن‌ها قصد دارند یون را در خصوص اتهامات سوءاستفاده از قدرت و طراحی یک شورش مورد بازجویی قرار دهند.

یون تاکنون از چندین درخواست تیم تحقیقاتی مشترک و دادستان‌های عمومی برای حضور در بازجویی‌ها طفره رفته و همچنین مانع از تفتیش دفاتر خود شده است.

هنوز مشخص نیست که دادگاه حکم بازداشت را صادر خواهد کرد یا اینکه می‌توان یون را مجبور به حضور در بازجویی‌ها کرد یا خیر.

این اولین بار در تاریخ کره جنوبی است که برای بازداشت اجباری یک رییس‌جمهوری، پیش از تکمیل روند استیضاح او تلاش می‌شود.

طبق قوانین این کشور، اماکنی که ممکن است با اسرار نظامی مرتبط باشند، بدون رضایت مسئول مربوطه قابل ضبط یا تفتیش نیستند. بعید است که یون به‌طور داوطلبانه محل اقامت خود را ترک کند، به‌ویژه اگر احتمال بازداشت او وجود داشته باشد.

پس از آنکه مجلس ملی کره جنوبی در تاریخ ۲۴ آذر به دلیل اعلام حکومت نظامی، رای به استیضاح یون داد، اختیارات ریاست‌جمهوری او تعلیق شد.

این اقدام باعث هفته‌ها بحران سیاسی، توقف دیپلماسی در سطوح بالا و آشفتگی در بازارهای مالی کره جنوبی شد.

اکنون سرنوشت یون در دستان دادگاه قانون اساسی قرار دارد که بررسی‌ها را برای تایید استیضاح و برکناری رسمی او از سمت یا بازگرداندنش به قدرت آغاز کرده است.

یون پیش‌تر از اعلام حکومت نظامی به‌عنوان یک اقدام ضروری حکمرانی دفاع و آن را هشداری علیه حزب مخالف خود توصیف کرده بود که با در دست داشتن اکثریت کرسی‌ها در پارلمان، برنامه‌های او را مختل کرده‌اند.

او هنگام اعلام حکومت نظامی هم متعهد شده بود «نیروهای بی‌شرم ضددولتی طرفدار کره شمالی» را ریشه‌کن کند و گفته بود چاره‌ای جز اتخاذ تدابیری برای حفظ نظم و قانون اساسی ندارد.

یون در سال ۲۰۲۲ میلادی انتخاب شد و به دلیل سخنرانی‌هایش در دفاع از دموکراسی و آزادی جهانی، در واشینگتن و سایر پایتخت های غربی مورد استقبال گسترده قرار گرفته بود اما منتقدان می‌گویند که او با این موضع‌گیری‌ها، می‌کوشید مشکلات فزاینده داخلی کشور خود را پنهان کند.

رییس‌جمهوری برکنار شده کره جنوبی پیش‌تر بارها با نمایندگان پارلمان احزاب مخالف درگیر شده و سازمان‌های آزادی مطبوعات از رویکرد خشن او انتقاد کرده بودند.

پس از برکناری یون، هان داک-سو، نخست‌وزیر کره جنوبی کفیل ریاست‌جمهوری این کشور شد.

با این‌حال پارلمان کره جنوبی در روزهای گذشته به استیضاح هان داک-سو نیز رای داد. دلیل این استیضاح، بی‌میلی او برای تکمیل سه جایگاه خالی در دادگاه قانون اساسی پیش از بررسی پرونده یون اعلام شد.

چوی سانگ-موک، معاون نخست‌وزیر و وزیر دارایی کره جنوبی در حال حاضر رهبری موقت این کشور را بر عهده دارد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
شاهد تاریخ - فصل سوم
خبرها
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها