انستیتو واشینگتن از احتمال تحریم صادرات بنزین به ایران خبر داد

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۹/۱۵

انستیتو واشینگتن در مقاله‌ای از احتمال تحریم صادرات بنزین به ایران در دولت ترامپ خبر داد و نوشت جمهوری اسلامی نه تنها در معرض تحریم‌های جدید علیه صادرات نفت است بلکه فشار علیه واردات فرآورده‌های نفتی به ایران نیز اعمال خواهد شد.

در مقاله منتشر شده در سایت انستیتو واشینگتن تاکید شده است اعمال تحریم بر صادرات بنزین به ایران ساده‌تر از تحریم صادرات نفت ایران است چرا که پالایشگاه‌های خارجی به دلیل حجم کم واردات ایران، تمایلی به جریمه‌های آمریکا ندارند.

پاتريک کلاوسون، مدير پژوهش در انستیتو واشینگتن، در این مقاله یادآوری کرد که ایران با کمبود گاز طبیعی و برق مواجه است و در دولت دونالد ترامپ نه تنها در معرض تحریم‌های جدید علیه صادرات نفت خود قرار دارد بلکه در معرض فشار علیه واردات فرآورده‌های نفتی نیز هست.

جمهوری اسلامی سال گذشته با هدف کاهش کمبود خود برای نخستین بار واردات بنزین از روسیه را آغاز کرد اما مدتی بعد این طرح ناکام ماند.

کلاوسون نوشت که ترامپ احتمالا به دنبال ابزارهای جدیدی برای فشار بر تهران خواهد بود و ممکن است کشورهای اروپایی نیز به دلیل تحریکات هسته‌ای مداوم رژیم ایران (مانند افزایش غنی‌سازی و کاهش همکاری با آژانس)، از اقدامات ترامپ علیه جمهوی اسلامی حمایت کنند.

بر اساس این گزارش، دولت ترامپ می‌تواند بر اساس «قانون جامع تحریم‌ها، پاسخگویی و عدم سرمایه‌گذاری ایران» که در دولت باراک اوباما تصویب شده، تحریم‌هایی علیه خدمات بیمه، تامین مالی یا حمل و نقل برای صادرات بنزین و سایر فرآورده‌های نفتی پالایش شده به ایران اعمال کند.

بر اساس یکی از بندهای این قانون، هر شرکتی که در طول یک سال بیش از یک میلیون دلار فرآورده‌ نفتی به ایران بفروشد مشمول تحریم‌های آمریکا قرار خواهد بود. این محدودیت شامل فروش تکنولوژی، دستگاه‌های مشخص، خدمات و اطلاعات نیز می‌شود.

پس از تصویب این قانون، شرکت‌های اروپایی از جمله توتال صادرات بنزین به ایران را متوقف کردند.

یک مقام آگاه در وزارت نفت در گفت‌وگو با ایران‌اینترنشنال گفته بود وزارت نفت قرار بوده برای جبران ناترازی (کمبود) تولید و مصرف بنزین، روزانه تا ۱۰ میلیون لیتر از روسیه بنزین وارد کند اما روس‌ها با آگاهی از نیاز ایران، فروش بنزین به ایران را متوقف کرده‌اند.

به گفته این منبع آگاه، سایر کشورهای مشترک المنافع نیز به دستور روسیه از فروش بنزین به ایران خودداری کرده‌اند.

انستیتو واشینگتن در گزارش خود با اشاره به اعتراضات سال ۱۳۹۸ (آبان خونین) و همچنین کمبود برق و گاز در ایران نوشت بسیاری از تحلیل‌گران وقوع اعتراضات مشابه را متحمل می‌دانند.

برخی مقامات حکومتی نیز درباره تبعات افزایش قیمت بنزین هشدار داده‌اند. از جمله سعید محمد،‌ فرمانده پیشین قرارگاه خاتم‌الانبیای سپاه پاسداران، در پستی در شبکه ایکس درباره کمبود منابع و انرژی،‌ خطاب به مسعود پزشکیان، رییس دولت چهاردهم نوشت که گران کردن «راه چاره نیست» و درباره افزایش بهای بنزین هشدار داد:‌ «مراقب باشید که در میدان مین حرکت می‌کنید و اولین اشتباه، آخرین اشتباه خواهد بود.»

پس از گفت‌وگوی تلویزیونی شامگاه دوشنبه ۱۲ آذر مسعود پزشکیان، گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال بالا رفتن قیمت بنزین بیشتر شده است.

هم‌زمان دولت و مجلس بر سر به عهده گرفتن مسئولیت این افزایش قیمت با یکدیگر دچار چالش شده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها