یک نظرسنجی: آلمانی‌ها از ممنوعیت شبکه‌های اجتماعی برای افراد زیر ۱۶ سال استقبال می‌کنند

شنبه ۱۴۰۳/۰۹/۱۰

نتایج یک نظرسنجی نشان می‌دهد اکثر شهروندان آلمانی با ممنوعیت استفاده افراد زیر ۱۶ سال از شبکه‌های اجتماعی موافق هستند. پیش‌تر قانونی در همین زمینه در استرالیا به تصویب رسیده بود.

بر اساس یافته‌های این نظرسنجی که شنبه ۱۰ آذر منتشر شد، حدود ۷۷ درصد از مشارکت‌کنندگان گفتند که از وضع قانونی در آلمان در خصوص منع استفاده افراد زیر ۱۶ سال از شبکه‌های اجتماعی، «کاملا» یا «تا حدی» استقبال می‌کنند.

در سوی مقابل، ۱۳ درصد از مشارکت‌کنندگان تاکید کردند «کاملا» یا «تا حدی» با وضع چنین قانونی مخالف هستند.

در این پیمایش که از سوی موسسه «یوگاو» به انجام رسید، حدود دو هزار نفر شرکت کردند.

سنای استرالیا هشتم آذر طرح ممنوعیت استفاده افراد زیر ۱۶ سال از شبکه‌های اجتماعی را به تصویب رساند. این برای نخستین بار است که چنین قانونی در جهان وضع می‌شود. با این حال، این قانون تا دست‌کم ۱۲ ماه دیگر به اجرا در نخواهد آمد.

پس از اجرایی شدن این قانون، در صورتی که شبکه‌های اجتماعی مانند تیک‌تاک، فیس‌‎بوک، ایکس، اینستاگرام و اسنپ‌چت، به‌صورت نظام‌مند مانع از ایجاد حساب کاربری برای کودکان زیر ۱۶ سال نشوند، مشمول جریمه خواهند شد.

آنتونی آلبانیزی، نخست‌وزیر استرالیا، در همین رابطه گفت این قانون برای مقابله با «آسیب‌های» شبکه‌های اجتماعی ضروری است، موضوعی که بسیاری از خانواده‌ها نیز آن را مورد تایید قرار داده‌اند.

نتایج نظرسنجی موسسه یوگاو همچنین نشان می‌دهد که ۸۲ درصد مردم آلمان «کاملا» یا «تا حدی» مطمئن هستند که استفاده از شبکه‌های اجتماعی به‌نوعی برای کودکان با ضرر همراه است.

برخی از آن‌ها محتوای موجود در شبکه‌های اجتماعی را عامل اصلی تاثیرات منفی بر کودکان معرفی کردند و گروهی دیگر، استفاده از این شبکه‌ها را اعتیادآور دانستند.

این در حالی است که تنها ۹ درصد از مشارکت‌کنندگان در این پیمایش، مطمئن یا تا حدی مطمئن بودند که شبکه‌های اجتماعی «به هیچ وجه» به کودکان آسیب نمی‌زنند.

در سال‌های اخیر، هشدارهای متعددی در خصوص تاثیرات فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی بر کودکان و نوجوانان مطرح شده‌ است.

اتحادیه اروپا در اسفندماه ۱۴۰۲، تحقیقات رسمی خود را در مورد نقض احتمالی قوانین این اتحادیه از سوی تیک‌تاک، به‌ویژه در زمینه محافظت از کودکان، آغاز کرد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

اقتصاد و بازار
خبر
جهان‌نما
خبر

شنیداری

پادکست‌ها