سخنرانی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در مجمع عمومی سازمان ملل، نیویورک، ششم مهر

هشدار نتانیاهو به جمهوری اسلامی: دست بلند اسرائیل به هر نقطه‌ای در ایران می‌رسد

جمعه ۱۴۰۳/۰۷/۰۶

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک، به مقام‌های جمهوری اسلامی نسبت به عواقب عملیات نظامی علیه اسرائیل هشدار داد.

نتانیاهو روز جمعه ششم مهر خطاب به مقام‌های حکومت ایران گفت: «اگر به ما حمله کنید، به شما حمله خواهیم کرد».

او افزود: «هیچ جایی در ایران وجود ندارد که دست بلند اسرائیل نتواند به آن برسد».

نخست‌وزیر اسرائیل همچنین در سخنرانی خود، به فعالیت گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی در منطقه پرداخت و نقشه‌ای را در خصوص «محور شرارت ایران» به نمایش گذاشت.

نتانیاهو هشدار داد: «اگر تعرض ایران مهار نشود، دامن تمام کشورهای خاورمیانه و دیگر نقاط جهان را خواهد گرفت. ایران در پنج قاره از نیروهای نیابتی خود حمایت می‌کند. مماشات با ایران باید همین امروز متوقف شود.»

اعضای حماس ۱۵ مهر سال گذشته (هفتم اکتبر) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند.

اسرائیل در واکنش به این تهاجم، عملیات نظامی گسترده‌ای را در نوار غزه آغاز کرد. در سوی دیگر، گروه‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی، از جمله حزب‌الله لبنان و حوثی‌های یمن، در حمایت از حماس وارد این مناقشه شدند و درگیری‌های شدید و مرگبار در طول ۱۱ ماه گذشته، منطقه را به بی‌ثباتی کشانده است.

نخست‌وزیر اسرائیل در ادامه اظهارات خود در مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرد ارتش این کشور تا زمان دستیابی به «پیروزی کامل» به نبرد با حماس ادامه خواهد داد.

نتانیاهو بر لزوم «غیرنظامی شدن» غزه تاکید کرد و افزود: «این جنگ می‌تواند پایان یابد. تنها کاری که حماس باید انجام دهد این است که تسلیم شود، سلاح‌های خود را زمین بگذارد و گروگان‌ها را آزاد کند.»

اظهارات او در حالی مطرح می‌شوند که تلاش‌های بین‌المللی برای برقراری آتش‌بس در نوار غزه همچنان ادامه دارد.

بنا بر اعلام وزارت بهداشت حماس، درگیری‌ها در غزه تاکنون جان بیش از ۴۱ هزار فلسطینی را گرفته است. بیش از ۹۶ هزار تن نیز در خشونت‌های غزه زخمی‌ شده‌اند.

مناقشه غزه همچنین آوارگی اکثریت جمعیت دو میلیون و ۴۰۰ هزار نفری این باریکه را در پی داشته است.

نتانیاهو در سخنرانی خود، ضمن رد اتهام نسل‌کشی علیه ارتش اسرائیل در نوار غزه گفت: «مرگ یک غیرنظامی هم دردناک است و ما دست به هر کاری می‌زنیم تا غیرنظامیان کشته نشوند اما دشمن ما از غیرنظامیان به‌عنوان سپر انسانی استفاده می‌کند.»

او افزود: «ما صدها تُن غذا به منطقه وارد کرده‌ایم و به دروغ می‌گویند ما به مردم غزه گرسنگی می‌دهیم.»

کریم خان، دادستان ارشد دیوان کیفری بین‌المللی، روز ۳۱ اردیبهشت‌ نخست‌وزیر و وزیر دفاع اسرائیل و همچنین سه تن از رهبران حماس را به ارتکاب «جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت» متهم کرد و خواستار صدور قرار بازداشت برای آن‌ها شد.

پیش از این آفریقای جنوبی با استناد به اقدامات ارتش اسرائیل در غزه، این کشور را به نقض کنوانسیون نسل‌کشی سازمان ملل متهم و علیه اسرائیل در دیوان بین‌المللی دادگستری اقامه دعوی کرده بود.

نخست‌وزیر اسرائیل در ادامه اظهارات خود در نیویورک، حزب‌الله لبنان را «عصاره سازمان‌های تروریستی جهان» توصیف کرد و وعده داد نبرد با این گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی ادامه خواهد یافت.

نتانیاهو تاکید کرد: «ما همچنان به تضعیف حزب‌الله ادامه می‌دهیم تا به هدفمان برسیم. ما به حذف نفرین تروریسم که همه جهان را تحت تاثیر قرار داده است، متعهدیم.»

در روزهای اخیر، آتش‌باری متقابل میان حزب‌الله و اسرائیل شدت گرفته است.

ارتش اسرائیل با حمله به مواضع حزب‌الله در جنوب لبنان، چندین فرمانده ارشد این گروه را از پا درآورده است.

بنا بر اعلام وزارت بهداشت لبنان، طی هفته اخیر نزدیک به ۷۰۰ نفر در این کشور بر اثر حملات اسرائیل جان خود را از دست داده‌اند.

نتانیاهو همچنین در سخنان خود در مجمع عمومی سازمان ملل، خواستار صلح با عربستان سعودی شد و گفت خاورمیانه به این «توافق تاریخی» نیاز دارد.

نخست‌وزیر اسرائیل افزود: «صلح ما با عربستان سعودی موهبت بزرگی خواهد بود و خاورمیانه را متحول خواهد کرد. صلح با عربستان سعودی نقطه عطفی در تاریخ جهان خواهد بود، صلحی بین اعراب و اسرائیل، بین یهودیت و اسلام.»

او هشدار داد جمهوری اسلامی مخالف عادی‌سازی روابط میان اسرائیل و عربستان سعودی است.

اسرائیل در سال‌های اخیر توانسته است به دنبال نگرانی‌های فزاینده کشورهای عربی منطقه در مورد سیاست‌های خصمانه حکومت ایران، روابط خود را با تعدادی از این کشورها عادی‌سازی کند.

اسرائیل ابتدا در سپتامبر ۲۰۲۰ در چارچوب پیمان ابراهیم با دو کشور امارات متحده عربی و بحرین روابط سیاسی و دیپلماتیک برقرار کرد و سپس در اکتبر همان سال با مراکش و در دسامبر ۲۰۲۲ با سودان پیمان عادی‌سازی روابط به امضا رساند.

جمهوری اسلامی همواره از مخالفان سرسخت عادی‌سازی روابط اسرائیل با کشورهای منطقه بوده است.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز ۱۱ مهر ۱۴۰۲ عادی‌سازی روابط اسرائیل و کشورهای منطقه را به «شرط‌بندی روی اسب بازنده» تشبیه کرد و آن را قماری «محکوم به باخت» خواند.

فراخوان نتانیاهو برای صلح با ریاض در حالی مطرح می‌شود که محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، هفته گذشته تاکید کرد ریاض پیش از تشکیل کشور مستقل فلسطین، اسرائیل را به رسمیت نخواهد شناخت.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی

شنیداری

پادکست‌ها