نتانیاهو در واکنش به تهدیدات جمهوری اسلامی: بهای سنگینی در انتظار دشمنان خواهد بود

یکشنبه ۱۴۰۳/۰۵/۲۸

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل روز یک‌شنبه ۲۸ مرداد در واکنش به تهدیدات جمهوری اسلامی و حزب‌الله لبنان اعلام کرد این کشور چه در عرصه دفاعی و چه در عرصه تهاجمی، خود را برای تهدیدات مختلف آماده کرده است.

نتانیاهو در جلسه هفتگی کابینه اسرائیل در اورشلیم گفت: «ما مصمم به دفاع از خود هستیم. ما همچنین مصمم هستیم به هر دشمنی که جرات حمله به ما را داشته باشد، بهای سنگینی تحمیل کنیم.»

در روزهای اخیر و پس از کشته شدن اسماعیل هنیه، رهبر پیشین حماس، در تهران، آتش تنش‌ها در خاورمیانه شعله‌ورتر شده است و بیم آن می‌رود حمله احتمالی جمهوری اسلامی و گروه‌های نیابتی آن به اسرائیل، جبهه‌های جدیدی از درگیری را در منطقه به وجود آورد.

خبرگزاری رویترز روز ۲۴ مرداد به نقل از سه مقام ارشد حکومت ایران گزارش داد که تنها دست‌یابی به توافق آتش‌بس در غزه در مذاکرات آتی، تهران را از حمله مستقیم به خاک اسرائیل باز می‌دارد.

مذاکرات آتش‌بس روز ۲۵ مرداد با حضور آمریکا، مصر و قطر به عنوان کشورهای میانجی در دوحه از سر گرفته شد.

ایالات متحده و اسرائیل نسبت به نتیجه‌بخش بودن مذاکرات دوحه ابراز خوش‌بینی کرده‌اند. در سوی مقابل، حماس گزارش‌ها در خصوص پیشرفت در گفت‌وگوها را «توهم» خوانده است.

تصاویر گروگان‌های اسرائیلی در بند حماس بر روی دیواری در تل‌آویو، ۲۸ مرداد

نتانیاهو در ادامه سخنان خود در جلسه کابینه اسرائیل، مذاکرات آتش‌بس را «پیچیده» دانست و افزود هرچند اسرائیل در بعضی موارد از خود انعطاف‌پذیری نشان داده، اما در خصوص برخی موضوعات کوتاه نمی‌آید و بر مواضع خود ایستادگی خواهد کرد.

نخست‌وزیر اسرائیل تاکید کرد: «در کنار تلاش‌های زیادی که برای بازگرداندن افراد ربوده‌شده انجام می‌دهیم، ما بر اصولی که برای امنیت اسرائیل ضروری است، محکم ایستاده‌ایم.»

اعضای حماس ۱۵ مهر سال گذشته (هفتم اکتبر) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند.

اسرائیل در واکنش به این تهاجم، عملیات نظامی گسترده‌ای را در نوار غزه آغاز کرد که بنا بر اعلام وزارت بهداشت حماس، تاکنون بیش از ۴۰ هزار کشته و ۹۲ هزار مجروح بر جای گذاشته است.

یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل روز ۲۸ مرداد از پایگاه هوایی نواتیم بازدید کرد و گفت قابلیت‌های نیروی هوایی ارتش اسرائیل «برای چنین روزهایی» ساخته شده‌اند.

گالانت خطاب به خلبانان و خدمه پرواز جت‌های جنگنده مستقر در این پایگاه گفت: «به دلیل توانایی شما در حمله به هر نقطه‌ای، ما از اعتماد به نفس کافی برای خطرپذیری بهره‌مند هستیم.»

هم‌زمان با ادامه تنش‌ها در منطقه، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا برای نهمین بار از زمان آغاز مناقشه حماس و اسرائیل، راهی خاورمیانه شده است.

بلینکن روز ۲۸ مرداد برای دیدار و گفت‌وگو با مقام‌های اسرائیلی وارد این کشور شد.

بی‌بی‌سی گزارش داد هدف از این سفر به نتیجه رساندن مذاکرات در خصوص برقراری آتش‌بس در غزه و آزادی گروگان‌های در بند حماس است.

به گفته بی‌بی‌سی، یکی از مهم‌ترین موارد اختلاف میان حماس و اسرائیل، باقی ماندن ارتش این کشور در نوار غزه است.

حماس بر خروج کامل نظامیان اسرائیلی از غزه اصرار دارد اما این موضوع تاکنون مورد قبول دولت نتانیاهو واقع نشده است.

جو بایدن، رییس‌جمهوری ایالات متحده روز ۱۱ خرداد از طرحی سه مرحله‌ای برای توقف درگیری‌ها در غزه خبر داد و گفت این توافق می‌تواند زمینه را برای آزادی گروگان‌های در بند حماس و پایان جنگ فراهم آورد.

از آن زمان تاکنون، مذاکرات میان حماس و اسرائیل با میانجی‌گری آمریکا، مصر و قطر در جریان بوده تا زمینه برای خاتمه خشونت‌ها در منطقه فراهم شود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
چند چند
خبرها
نوا

شنیداری

پادکست‌ها