ویرانه‌های به جا مانده از درگیری‌های مرگبار در مرکز نوار غزه، ۲۴ مرداد

ادامه تلاش‌های بین‌المللی برای پایان جنگ اسرائیل و حماس

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۵/۲۵

میانجی‌گران بین‌المللی شامل آمریکا، قطر و مصر، روز پنج‌شنبه ۲۵ مرداد در دوحه دور جدیدی از مذاکرات را با هدف پایان دادن به جنگ ۱۰ ماهه اسرائیل و حماس و آزادی گروگان‌های در بند این گروه آغاز کردند. در میانه این تلاش‌ها، نگرانی‌ها از وقوع یک درگیری منطقه‌ای بزرگ‌تر افزایش یافته است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد هیاتی از اسرائیل برای شرکت در این گفت‌وگوها در دوحه حضور دارد.

این در حالی است که حماس هنوز مشارکت خود را در این مذاکرات تایید نکرده و اسرائیل را به افزودن درخواست‌های جدید به طرح پیشین آتش‌بس متهم کرده است.

ناظران ابراز امیدواری کرده‌اند دست‌یابی به توافق آتش‌بس در غزه بتواند تنش‌ها را در سراسر منطقه کاهش دهد.

سایت وای‌نت نیز خبر داد کابینه امنیتی اسرائیل شامگاه پنج‌شنبه تشکیل جلسه خواهد داد.

دیپلمات‌ها امیدوارند توقف درگیری‌ها در غزه، جمهوری اسلامی و حزب‌الله لبنان را از انتقام‌جویی برای کشته شدن یک فرمانده ارشد این گروه در حمله هوایی اسرائیل به بیروت و رییس دفتر سیاسی حماس در تهران بازدارد.

طرح آتش‌بس که ماه‌ها در دست بررسی قرار دارد، از چند مرحله تشکیل شده است: آزادی گروگان‌ها از سوی حماس، برقراری آتش‌بس دائمی، خروج نیروهای اسرائیلی از غزه و آزادی زندانیان فلسطینی از زندان‌های اسرائیل.

رجب طیب اردوغان، رییس‌جمهوری ترکیه در همین رابطه با محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطین دیدار کرد.

حماس و اسرائیل با طرحی که جو بایدن، ربیس‌جمهوری آمریکا در خردادماه ارائه داد، موافقت کرده‌اند اما اختلافات بر سر جزییات آن همچنان باقی است و هر طرف، دیگری را به ارائه درخواست‌های جدیدی متهم می‌کند که «قابل قبول نیست».

حماس آخرین درخواست‌های اسرائیل را رد کرده است. این درخواست‌ها شامل حضور نظامی دائمی در طول مرز با مصر و خطی است که غزه را برای یافتن شبه‌نظامیان فلسطینی به دو بخش تقسیم می‌کند.

اسامه حمدان، سخنگوی حماس به آسوشیتدپرس گفت این گروه تنها علاقه‌مند به بحث در مورد اجرای پیشنهاد بایدن است و علاقه‌ای به مذاکرات بیشتر درباره محتوای آن ندارد.

در همین حال، افزایش درگیری‌ها و تنش‌ها در مرز اسرائیل و لبنان و احتمال مداخله سایر گروه‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی، به نگرانی‌ها در خصوص گسترش درگیری‌ها در خاورمیانه دامن زده است.

اگرچه جمهوری اسلامی و حزب‌الله لبنان اعلام کرده‌اند که خواهان جنگ تمام‌عیار نیستند، اما کشته شدن فرماندهان ارشد حماس و حزب‌الله در حملات هوایی اسرائیل ممکن است به تشدید درگیری‌ها بیانجامد.

خبرگزاری رویترز روز ۲۴ مرداد به نقل از سه مقام ارشد جمهوری اسلامی گزارش داد تنها دست‌یابی به توافق آتش‌بس در غزه در مذاکرات آتی، تهران را از حمله تلافی‌جویانه مستقیم به اسرائیل باز می‌دارد.

اسرائیل تهدید کرده به هر حمله حکومت ایران به سخت‌ترین شکل پاسخ خواهد داد.

آمریکا نیز در تلاش است تا مانع از شعله‌ور شدن آتش جنگی دیگر در منطقه شود.

واشینگتن در پیام‌هایی مستقیم و غیرمستقیم به رهبران جمهوری اسلامی هشدار داده است که حمله به اسرائیل می‌تواند پیامدهایی سنگین برای تهران به دنبال داشته باشد.

مذاکرات دوحه در حالی صورت می‌گیرد که اوضاع انسانی در غزه وخیم‌تر شده و جمعیت زیادی از مردم این منطقه در اردوگاه‌های موقت با کمبود مواد غذایی و خدمات اولیه روبه‌رو هستند.

اعضای حماس ۱۵ مهر سال گذشته (هفتم اکتبر) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند.

اسرائیل در واکنش به این تهاجم، عملیات نظامی گسترده‌ای را در نوار غزه آغاز کرد که بنا بر اعلام وزارت بهداشت حماس، تاکنون بیش از ۴۰ هزار کشته و ۹۲ هزار مجروح بر جای گذاشته است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
چند چند
خبرها
نوا

شنیداری

پادکست‌ها