جمهوری اسلامی نقش خود را در تامین تسلیحاتی حوثی‌ها تکذیب کرد

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۲۹

امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد، روز سه‌شنبه ۲۹ بهمن در نامه‌ای به شورای امنیت اعلام کرد حکومت ایران در انتقال سلاح به حوثی‌های یمن دست ندارد.

ایروانی به سخنان نمایندگان آمریکا و بریتانیا در جلسه شورای امنیت درباره یمن که روز ۲۴ اسفند برگزار شد، واکنش نشان داد و افزود جمهوری اسلامی «قاطعانه» این اظهارات را رد می‌کند.

رابرت وود، معاون نماینده آمریکا در سازمان ملل، در نشست شورای امنیت درباره یمن گفت: «بر کسی پوشیده نیست که ایران با نقض تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل، به حوثی‌ها سلاح می‌دهد.»

وود از تهران خواست ارسال سلاح به حوثی‌های یمن را متوقف کند و از حمایت از فعالیت‌هایی که حملات این گروه را در دریای سرخ تسهیل می‌کند، دست بردارد.

از زمان آغاز مناقشه حماس و اسرائیل، حوثی‌های یمن، از گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی، با حمله به کشتی‌های بین‌المللی در دریای سرخ، تنگه باب‌المندب و خلیج عدن، امنیت دریانوردی را در منطقه به خطر انداخته‌اند.

جیمز کاریوکی، نماینده بریتانیا در سازمان ملل در نشست هفته گذشته شورای امنیت، بر ضرورت بازرسی از کشتی‌های راهی یمن تاکید کرد و آن را برای جلوگیری از قاچاق سلاح به این کشور ضروری دانست.

کاریوکی افزود برخی گزارش‌های «بسیار نگران‌کننده» از تلاش کشتی‌های ایرانی برای دور زدن قوانین و فرار از بازرسی حکایت دارد.

او از جمهوری اسلامی خواست «حمایت غیرقانونی» خود را از حوثی‌های یمن متوقف کند.

ایروانی در نامه خود به شورای امنیت اظهارات وود و کاریوکی را «اتهامات بی‌پایه و اساس» خواند و گفت واشینگتن و لندن از این «بهانه‌ها» برای «توجیه و اعتباربخشی به اقدامات غیرقانونی و تهاجم نظامی‌شان علیه یمن» استفاده می‌کنند.

در هفته‌های گذشته، آمریکا و بریتانیا در چندین نوبت به مواضع حوثی‌های یمن حمله کرده‌اند.

ایالات متحده در ماه دسامبر یک نیروی دریایی چندملیتی را به منظور محافظت از کشتی‌های تجاری در دریای سرخ شکل داد.

پیش از این روزنامه فایننشال تایمز گزارش داده بود تهران و واشینگتن در ماه ژانویه در عمان بر سر حملات حوثی‌های یمن در دریای سرخ با یکدیگر مذاکره کردند.

بر اساس این گزارش، آمریکا در این مذاکرات محرمانه از جمهوری اسلامی خواست تا از نفوذ خود بر حوثی‌های یمن برای پایان دادن به حملات این گروه در آب‌راه‌های بین‌المللی استفاده کند.

تظاهرات حوثی‌های یمن در حمایت از فلسطین، صنعا، ۱۷ اسفند

ایروانی از مواضع فرانسه در نشست شورای امنیت درباره یمن نیز انتقاد و پاریس را به «برچسب‌زنی و ایراد اتهامات سیاسی» متهم کرد.

ناتالی برودهرست، معاون نماینده فرانسه در سازمان ملل روز ۲۴ اسفند از جمهوری اسلامی خواست فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده خود را در منطقه، نظیر حمایت مالی و ارسال تسلیحات برای حوثی‌ها متوقف کند.

خبرگزاری فرانسه روز ۲۶ اسفند از دیدار حوثی‌های یمن و تعدادی از گروه‌های فلسطینی خبر داد و نوشت حوثی‌ها در این دیدار تاکید کردند به حمایت از فلسطین و عملیات در دریای سرخ ادامه خواهند داد.

در بهمن‌ ماه ۱۳۹۸، فرزین ندیمی، تحلیل‌گر امور امنیتی و پژوهش‌گر موسسه واشینگتن، با استناد به گزارش هیات کارشناسان سازمان ملل در امور یمن، تاکید کرد جمهوری اسلامی تسلیحات و قطعات با فن‌آوری پیشرفته را در اختیار حوثی‌ها قرار می‌دهد تا در سامانه‌های بومی این گروه به کار گرفته شوند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی
گزارش روز با مجتبا پورمحسن

شنیداری

پادکست‌ها