چگونه می‌توان شکاف سلامت زنان را در جهان کاهش داد؟

جمعه ۱۴۰۲/۱۲/۱۸

زنان سالم، سنگ بنای جوامع و اقتصادهای قوی و مرفه به شمار می‌روند. با وجود این، مسائل مربوط به سلامت زنان کمتر مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته و بودجه اندکی به آن اختصاص یافته ‌است. به همین دلیل ائتلاف جهانی برای سلامت زنان،‌ سراغ مشکلات این حوزه رفته است.

شکاف سلامت زنان چیست؟

شکاف سلامت زنان درباره شرایطی است که زنان را به‌طور منحصر به فرد، متفاوت یا نامتناسب تحت تاثیر قرار می‌دهد و منجر به سپری کردن زمان بیشتری از سوی آنان برای مشکلات سلامت می‌شود.

شکاف‌های جنسیتی عمیق، پیشرفت سلامت زنان را کُند می‌کند و پیامدهای جدی برای اقتصادهای جهانی به همراه دارد.

مجمع جهانی اقتصاد با همکاری موسسه بهداشت مک کینزی در گزارشی خاطرنشان کرد زنان در سطح جهانی ۲۵ درصد بیشتر از مردان، زمان خود را در «ضعف سلامت» می‌گذرانند.

بر اساس این گزارش که در ژانویه ۲۰۲۴ منتشر شد، سلامت زنان به طور سازمان‌یافته دست‌کم گرفته می‌شود و آن‌ها با موانع و مشکلات بسیاری در بخش بهداشت و مراقبت مواجهند.

ائتلاف جهانی برای سلامت زنان

«ائتلاف جهانی برای سلامت زنان» یک برنامه جهانی و چند‌بخشی در حوزه سلامت زنان است. توجه به این حوزه، مهم‌ترین سرمایه‌گذاری برای جوامع و اقتصاد محسوب می‌شود.

این ائتلاف، متعهد به تغییر نحوه تامین بودجه و اولویت‌بندی سلامت زنان است تا شکاف موجود در این حوزه را کاهش دهد.

پرداختن به شکاف موجود در حوزه سلامت زنان، اقتصاد جهانی را سالانه یک تریلیون دلار افزایش می‌دهد که معادل افزایش ۱/۷ درصد سرانه تولید ناخالص داخلی است.

امسال در روز جهانی زنان، هشت عضو هیئت مدیره «ائتلاف جهانی برای سلامت زنان» نظرات خود را در مورد برخی از جنبه‌های نادیده گرفته ‌شده سلامت زنان به اشتراک گذاشتند.

آنیتا زیدی

آنیتا زیدی، رییس بخش برابری جنسیتی، بنیاد بیل و ملیندا گیتس و یکی از اعضای ائتلاف جهانی برای سلامت زنان با ارائه آماری گفت در حال حاضر از هر ۱۰ زن باردار، چهار نفر به کم‌خونی یا کمبود آهن مبتلا هستند.

به گفته او، این مشکل تبعات ویرانگری از توقف رشد مغز و رشد نوزاد تا مرگ مادر پس از زایمان را به دنبال دارد.

زیدی پایان دادن به مشکل کم‌خونی در مادران باردار را از طریق تامین ویتامین‌های مورد نیاز دوران بارداری، راه‌حلی توصیف کرد که می‌تواند جان ۸۰۰ هزار کودک را نجات دهد و ۱۱۰ میلیارد دلار به اقتصاد اضافه کند.

نیسیا ترینداد لیما

نیسیا ترینداد لیما، وزیر بهداشت برزیل و از اعضای این ائتلاف بر ایجاد سیستم‌های سلامت قوی تاکید کرد و گفت باید اطمینان حاصل کنیم که مشکلات مربوط به سلامت زنان به اندازه کافی مطرح می‌شوند.

او گفت: «باید به این مشکلات و نگرانی‌ها در توسعه ابزارهای تشخیصی، داروها و واکسن‌ها به اندازه کافی اهمیت داده می‌شود تا در دسترسی به نوآوری‌های مراقبت‌های بهداشتی به برابری بیشتری دست یابیم.»

ویکتور زائو

ویکتور زائو، رییس آکادمی ملی پزشکی آمریکا و یکی دگر از اعضای این ائتلاف گفت همکاری بین تمام گروه‌های ذی‌نفع ضروری است.

زائو افزود: «در طول تاریخ تفاوت‌های جنسی و جنسیتی مربوط به سلامت در تحقیقات ‌پزشکی نادیده گرفته شده‌اند.»

او گفت: «برای مقابله با این چالش‌ها، رویکردهای نوآورانه، همکاری و منابع ضروری است.»

به گفته زائو، برنامه کاخ سفید در مورد تحقیقات سلامت زنان یک طرح اضطراری ۱۰۰ میلیون دلاری را در این زمینه اعلام کرد.

زائو در ادامه افزود: «آکادمی ملی پزشکی آمریکا با حمایت بنیاد بیل و ملیندا گیتس، یک کمک هزینه تحصیلی برای پیشبرد تحقیق و توسعه بین‌المللی سلامت زنان راه‌اندازی خواهد‌کرد که از رهبران کشورهای با درآمد کم و متوسط در ارتقای مهارت‌ها و ایجاد شبکه در سیاست علمی و نوآوری حمایت می‌کند.»

شیام بیشن

شیام بیشن، رییس مرکز بهداشت و درمان مجمع جهانی اقتصاد گفت: «یکی از جنبه‌های سلامت زنان که اغلب نادیده گرفته می‌شود، سلامت روان است. به ویژه مسائل مربوط به سلامت روان پری‌ناتال، مانند افسردگی و اضطراب پس از زایمان.»

بیشن افزود این ائتلاف می‌تواند با افزایش آگاهی، حمایت از سیستم‌های غربالگری، پشتیبانی بهتر و ارتقای دسترسی زنان به خدمات بهداشت روانی، زنان را در دوران بارداری و پس از آن حمایت کند.

الیزابت استودینگر

الیزابت استودینگر، عضو هیات مدیره زیمنس هلثی‌نیرز گفت: «با از بین بردن کمبودها در حوزه سلامت زنان، به طور بالقوه می‌توانیم اقتصاد جهانی را سالانه یک تریلیون دلار تقویت کنیم.»

استودینگر افزود: «ما باید هر چه سریع‌تر به شکاف جنسیتی موجود در مراقبت‌های بهداشتی بپردازیم. این واقعیت که زنان ۵۰ درصد بیشتر از مردان، در معرض تشخیص نادرست بروز حمله قلبی هستند، نشان دهنده چالشی است که در حال حاضر با آن روبه‌رو هستیم.»

پر فالک

پر فالک، رییس فرینگ داروسازی گفت: «زمان همکاری و اقدام فرا رسیده ‌است.»

فالک گفت از بین بردن کمبودهای حوزه سلامت زنان مدت‌هاست که به تعویق افتاده‌.

به گفته او، این موضوع فقط مربوط به حل یک مسئله مربوط به زنان نیست. این موضوع در مورد آینده‌ سلامت و رفاه کل جمعیت جهان است.

فالک ادامه داد: «موضوع پیچیده است و ریشه‌ در سیاست، علم، تخصیص بودجه به مراقبت‌های بهداشتی، ارائه خدمات و داده‌ها دارد. ما در فرینگ به عنوان ارائه‌ دهنده راه‌حل‌ در زمینه سلامت مادر و باروری، این را بهتر از بقیه می‌دانیم.»

سوزان ناکومیچا

سوزان ناکومیچا، وزیر بهداشت کابینه دولت کنیا تاکید کرد که جهان باید به سمت برابری سلامت و توانمند‌سازی همه دختران و زنان پیش برود.

به گفته او، با گذشت سه دهه از کنفرانس بین‌المللی جمعیت و توسعه، جهان از بهره‌برداری از پتانسیلی که در تضمین دسترسی برابر به آموزش، فرصت‌های شغلی و اقتصادی برای زنان و دختران نهفته ‌است و مزایای مشترکی که می‌تواند از این طریق به دست ‌آورد، غفلت کرده‌ است.

او افزود: «سلامت زنان، عنوان سنگ بنای پیشرفت ملی و توسعه پایدار است.»

کاترین راسل

کاترین راسل، مدیر اجرایی یونیسف نیز خاطرنشان کرد، نمی‌توان ۶۰۰ میلیون دختر نوجوان را در سراسر جهان نادیده گرفت.

او افزود: «این حق هر دختر نوجوانی است که زنده بماند و رشد کند.»

با این حال به گفته راسل، سرمایه‌گذاری در سلامت دختران نوجوان کماکان در اولویت قرار ندارد و این به شکاف جنسیتی سلامت با پیامدهای بالقوه مخرب برای دختران و جوامع آن‌ها دامن می‌زند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها